• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
5

Adobe Player (Player:55)

New Here ,
Nov 24, 2020 Nov 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

While editing a video, after 1 hour mark i get "A low-level exception occured in: Adobe Player (Player:55) error. I'm using v14.6 and tried going back to 14.5, tried software only rendering, tried cleaning my cache, deleting previews.

Any tips or solutions?

TOPICS
Error or problem

Views

2.4K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 24, 2020 Nov 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please tell us your system specs: OS version, Premiere version, amount of RAM, Hardware specs including graphics card and source properties and sequence settings. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 24, 2020 Nov 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

AMD Ryzen 7 1700X

16GB Ram

Windows 10 Pro - 20H2

Nvidia GF 980ti

 

Sequence: 2880x1440, 25 fps

 

Both of the renderer choice have the same outcome.

Going back to 14.0.4 solves it btw.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,


Im still getting this problem in 2021. Have adobe come up with a fix on this? Feels like it happens on bigger projects where there are alot of assets. 

Would appreciate a reponse on this topic from an Adobe expert!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

can't help unless we have all the requested info (and even then, it's never easy to diagnose remotely)...

 

What are your source properties and sequence settings.  If you need help figuring out this info, post back.  You might also tell us where your sources come from.  If any of your sources are from screen recordings or shot on a smartphone, the problem may be that you have clips with variable frame rates...  do a quick search here for the solution or post back and I'll fill you in.

 

I pretty much scan all the posts here and can't remember ever having seen this problem which probably points to either something specific to your hardware/software, or something unusual in your workflow.

 

You might try "smart rendering"

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/faq-what-is-smart-rendering/td-p/10648488

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi!


this was actually very helpful since this is screen recording. But as far as I can tell, I screenrecord specifically at 25 FPS and I shoot at 25 FPS. 

Source properties and screen recording are the same as the video since what I do is that I create a sequence from my video properties. That way there should be 100% no issue withe sequenece I suppose?

 

I will check out the link you made and I will post back if I find out something. Thanks. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

variable frame rate sources can cause intermittent, unpredictable issues in Premiere.  Smart rendering may not fix the problem.  

 

use mediainfo to determine whether your source is variable or constant frame rate

https://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download

if it's variable use handbrake to convert to constant frame rate

https://handbrake.fr
and here's a tutorial on how to use handbrake

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=xlvxgVREX-Y

 

Post back if you have any questions.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi!


Thanks!

 

It should be constant frame rate since thats what I choose in my software. And I know about handbrake and such, but I will investigate a little more. If you believe player 55 has to do with frame rate, atleast I have somthing to work with.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have no idea what the error you're reporting has anything to do with frame rate, but it can't hurt to do some troubleshooting.  

 

what software are you using to generate your screen recordings?  The vfr issue is hard to predict but as a troubleshooting step, it can't hurt to convert your source files to a more robust format.  h264 and all mpeg formats are processor intensive and an all i-frame format like prores (even though I work on both macs and windows, most of my experience is on the mac) will usually provide a better editing experience...  We've seen many posts here with people experience issues with video generated by OBS even though mediainfo reports a constant frame rate...   

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi 🙂

 

whats the meaning with an error code if the code doesnt point to a specific range of issues? 

its just that ive been a user for a LONG time and its always like this with premiere that all of a sudden something happens that hasnt happened before, and I have changed nothing. Usually after updates, but now it happened anyway.

 

i will investigate further but i suspect it has something to do with the screen recording. And if i could guess i think its a flaw in the premiere software and not in the file itself. 

thank you for all help though! I appreciate it

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

And YES I use obs!

 

 

i will investigate!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 16, 2021 Sep 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Let us know how it goes.

Kartika

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 30, 2021 Sep 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Usually I use the screen recorded video because it is easier to edit and it saves me time, but now I wanted to try to edit the source file itself along side the camera video. So FYI Im using  2x videos in the same frame. 


However, unfortunately, it doesnt work without screen recording either. ITs so weird. Everything works fine until i get 25-30 min into the project then it starts with the error. And after the error arrives, it give me error almost every time i cut and ripple delete a part of the video. ANd so I ahve to quick save, exit and go back into the project. Do 1 ripple delete, it all hangs again. Over and over. Like the last 5 minutes of the video takes FOREVER to complete because of this.

 

So annoying. DO you have any other ideas? Im almost 100% sure this is a consequence of your adobe update. SInce this never happened before as far as I can remember.! 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 24, 2024 Apr 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

 

IMG-20240422-WA0072.jpg

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines