• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
Locked
1

Invalid Menu Operation Error in CS6

Participant ,
Oct 19, 2012 Oct 19, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Recently, I've been seeing the little error indicator show up at the bottom-right corner of the Premiere screen after I import a file.  When I click on it, the error listed says, "Invalid Menu Operation".  I haven't noticed any negative effects from this, but I was wondering if anyone knows what it means.

Thanks.

Views

17.8K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 09, 2015 Aug 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I to am getting them! Constantly. Anytime I double click on the project window to import media, anytime I use the window layout shortcuts (Assembly, Editing, Color, Effects, Audio.). pretty much anytime I use a shortcut or do something that is not the long way of doing it. I am on cc2015. It started when I did the upgrade. Now with that said it is not effecting the performance or usage of these functions. It still does it but its annoying.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 05, 2015 Sep 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

still getting them here as well

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 08, 2015 Sep 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I get it too. Right hand corner, it's a drag. Also when I drag a clip on to the time line I only get the audio, no video. Plays fine in all the audition windows.I am not sure if it is format conversions or what? It just will not go onto the timeline as video and audio.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 10, 2015 Sep 10, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Updated (9.0.2(6)) today, hoping that this issue would have been resolved.

No such luck.

Ah well, maybe next time.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 18, 2015 Nov 18, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I'm getting them in CC2015 every time I change workspaces. Also at other random times.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 18, 2015 Nov 18, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Far from getting better or even addressed, I too see this alert way more than before.

While it does not appear to be causing any problems it is none the less annoying, even more so given that it has been a recorded and reported (I have sent in at least two bug reports) since CS6!

My guess is it is also being under reported by users because it is not really affecting (so it seems) the program itself, if you know of any other users seeing this encourage them to report it here, otherwise Adobe will keep ignoring the few of us that have been saying anything.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 05, 2015 Dec 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Well waddayaknow!?

Yesterday updated all my Adobe "apps" and tentatively opened Pr Pro (not sure I like the new interface) and fully expected to see my old friend the "Invalid Menu Operation".

So now I'm torn between missing it and enjoying the fact that it is no longer popping up!

I know, there's no pleasing some people .

Thanks, for finally solving the conundrum of the "Invalid Menu Operation"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 13, 2015 Dec 13, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Darn it. Spoke(?) too soon, but at least it is limited to the Title menu.

I can click quite happily on any other menu item but "Title" as soon as I click "Title" up pops our old friend.

So it would seem, I was not missing it and was enjoying the fact that it was no longer popping up.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines