• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Offline Media detected - but file is not missing

New Here ,
Oct 19, 2020 Oct 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

My work has recently upgraded to Premiere Pro CC (2020) and I'm having an issue I haven't come across before; I am trying to export out a video that has a MOV video file within it but it comes up saying the file is missing.

Missing File.png

 

The file loaded fine into Pro and plays perfectly okay. Is it a case of Pro isn't liking the MOV file and I need to convert it before adding it to my project or is there something else I am missing? There was a warning message the first time I went to export it into the Media Encoder - something about the CODEC needed for it (begin with H) was part of a paid plan, but we have a paid licence so I am not sure what is wrong.

TOPICS
Editing , Error or problem , Export

Views

929

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Community Expert , Oct 19, 2020 Oct 19, 2020

Can you put the file into Media Encoder and export it from there by itself? If so you could cut that file back into your sequence and get your export working.

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Oct 19, 2020 Oct 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Can you put the file into Media Encoder and export it from there by itself? If so you could cut that file back into your sequence and get your export working.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 22, 2024 Jan 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I tried the other tips and nothing worked, but this worked perfectly.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 19, 2020 Oct 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You could try deleting your media cache:

 

• Start PP from it's normal desktop icon (IE: don't open from a project file link).
Close the Open/Home screen (and you will be in PP without a project open).
• Go into Edit/Preferences/Media Cache (Mac users adjust menu name)
• Then Press: Remove Media Cache Files: and Delete...
• Select: Delete all media cache files from the system and OK
Close PP - It will create any needed cache files on the fly as you edit.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines