P: If I have parenthesis in file path, post-processing action doesn't fire up

0 Votes
Explorer ,
Dec 16, 2021 Dec 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I just updated both Lightroom Classic and Photoshop to the latest versions (11.1 and 23.1)

 

I'm in Lightroom and I have an export action that ends with opening the current image in Photoshop (see screenshot below)

2021-12-16 223619.png

 

If the folder path where the image resides has parenthesis in it (even just one bracket, actually), Photoshop fires up but no image is open.

Could you please look into this?

Bug Acknowledged
TOPICS
Windows

Views

66

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Dec 17, 2021 Dec 17, 2021
Setting Status to acknowledged
Status Acknowledged

Votes

Translate

Translate
4 Comments
LEGEND ,
Dec 16, 2021 Dec 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I observe the same problem on my LR 11.1 / PS 23.1 / Windows 10. With these export settings, PS launches but doesn't open the exported photo, which resides in the folder "cop(ying)":

 

johnrellis_0-1639727456984.png

 

But Photo > Edit In > Edit In Photoshop works correctly on a catalog photo that resides in the same folder "cop(ying".

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 16, 2021 Dec 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Moderators, @Rikk Flohr: Photography, please move to Bugs.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you very much for taking the time to look into this, I really appreciate your consideration.

As you pointed out, "Photo > Edit In > Edit In Photoshop " works as expected (which is why it took me quite some time to figure this out..)

 

@johnrellis I hope this doesn't bother you, but could you please confirm this other issue I have?

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/editing-files-in-photoshop-adds-develop...

I've been using LR since version 4 and for the first time, with this new version, I'm seeing development settings applied whenever I edit an image, although outside LR (i.e. in Photoshop). Many thanks in advance.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Setting Status to acknowledged

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Acknowledged

Votes

Translate

Translate

Report

Report