• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
5

BSOD Video memory management internal on PP

Explorer ,
Sep 29, 2022 Sep 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi.

I had several problems with my computer with a lot of BSOD since August wich caused me to reset windows 2 times and change ram wich was faulty.

Since 4 weeks, my problems was resolved.

Now There is this one : ( I tell you that because maybe It's not about Premiere pro but this only happen in Pp, not in games or AE. )

 

So I began a New project, and After 2hoirs of work, this BSOD with '' Video memory management internal '' happened.

This happen now randomly, sometimes after 30s of work, sometimes 5mn..

 

I tried :

Check ram : OK

Delete all caches : OK

Repair system files with sfc scannow and tweaking repair : there was error, but it say it's repaired.

Fumark test of GPU : OK

Not tried to uninstall windows update because all the updates were made just after reseting windows, any update made since this Time.

Run in compatibility mode : Not working

Update NVIDIA Studio, GeForce experience : Ok

Check temperatures : Ok

Clean registery + registery repair tool : Ok

 

I have to render this project in 10 days, I don't know what to do... Can someone help me please ?

TOPICS
Error or problem , Freeze or hang , Hardware or GPU

Views

21.2K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Sep 29, 2022 Sep 29, 2022

If overclocking, disable it.

Check Windows updates again.   You may have missed an update.

 

It is likely a graphics driver or graphics card issue.

Check the fan on the graphics card.  Check the data and power connections on the card. Try an older Studio Driver.

 

 

 

Votes

Translate

Translate
Explorer ,
Jan 05, 2023 Jan 05, 2023

Copy link to clipboard

Copied

did you solve your problem by any chance? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 05, 2023 Jan 05, 2023

Copy link to clipboard

Copied

did you solve your problem by any chance?? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 12, 2023 Jan 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm having this issue as well, it's EXTREMELY annoying. For me I'm on a PC with Ryzen 2700 and 1080ti GPU. My system is 100% stable. For me the issue happens as soon as I let premiere render thumbnails to videos in my bin folder. I've found that I can open a project, switch the thumbnails off or switch view modes in my bin, resize the window so only one clip thumbnail at a time can be seen in window, and switch back on thumbs, and I go manually one by one to let the thumbnails generate, this will work. Though, I have no BSOD while rendering, never have.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 12, 2023 Jan 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm having this issue as well, it's EXTREMELY annoying. For me I'm on a PC with Ryzen 2700 and 1080ti GPU. My system is 100% stable. For me the issue happens as soon as I let premiere render thumbnails to videos in my bin folder. I've found that I can open a project, switch the thumbnails off or switch view modes in my bin, resize the window so only one clip thumbnail at a time can be seen in window, and switch back on thumbs, and I go manually one by one to let the thumbnails generate, this will work. Though, I have no BSOD while rendering, never have.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 15, 2023 Jan 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Unfortunatly i'm having this issue as well. I only get this BSOD when working with Premiere Pro and Media Encoder. I've run every hardware test there is and everything passed. From Checkdisk to memore testing on my GPU and System memory. I don't know what Adobe is doing with our money but it isn't being used for putting out stable products. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 19, 2023 Jan 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Have had this exact issue on PC w/ Ryzen 5900x + RTX 3070 for months now. This has really been getting on my nerves and no info online has been able to solve it for me. My system's stable until I load thumbnails/preview files on Premiere.

 

Has anyone had any luck with this?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 19, 2023 Jan 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I found a solution that worked for me. I disabled Nvidia hardware acceleration in premier pro 22.x  For rendering I export to Media encoder and enable cuda acceleration. Occasionally ME breaks and you have to save your queue and restart either ME or your PC. Hopes this helps for you as well. Good luck. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 19, 2023 Jan 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

i also have ryzen 5900x and rtx 3070 and it's really getting on my nerves, I will try RMA to see if it's actually the graphic card, will need to go back to my GTX 970 😞 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Same issue here with this setup:

- Ryzen 7 3700x x/o OC (except enable XMP to have RQM at 3200)

- MSI Mortar B550 (last bios)

- 64gb (4x16) DDR4 3200 (tried with only 2 dim)

- RTX 3060 Ti (tried with RTX 2060)

- 1tb SSD m.2 for System and software

- 2tb SSD m.2 for RAW files

- 250Gb SSD Sata for Cache

- 850W 80+ gold

- Win 10 x64 last update + last NVIDIA Studio drivers (tried on Win 11 and with Game Ready drivers)

 

I try all the sugested actions on internet:

- the typical, automated and anoying response of the "microsoft answers" forums ¬¬'

- clean Win 10 installation with only Adobe software

- DDU

- donwgrade driver

- .....

 

Until i started changing hardware:

- RTX 2060 by RTX 3060 Ti

- original 2x16gb Crucial Ballistix 3200 RAM changed by 2x16 Corsair Vengance RGB Pro 3200 
- original EVGA 600W 80+ gold font by MSI 850W 80+ Gold font
- 1tb Sabrent SSD M.2 (RAW files) by 2tb WD SSD M.2

 

Nothig of those worked,...

 

My Premiere project was so huge,... 2:18 hours film, trying to export at 4k-60fps at VBR1 100mbs, 105Gb of estimated file size, and it almost always fails near the end of the export, but the timing is always completely random.

I use clips in h.265 from the gopro Hero10 and DJI Mavic Air2, I use 360 ​​files (in MP4 format, not INSV) with the Gopro FX Reframe plugin, and other resources from other cameras to H.264

 

This never happens to me on PP 2020,... this happend since I update to 2022

 

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Try a clean installation of the 517.40 Studio Driver (NOT the Game Driver).

 

Also see the reply by Lightroom_fan here:

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/premiere-pro-friert-ein-wenn-ich-auf-quot-da... 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I tried downgrade NVIDIA drivers too, several times....

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Including the 517.40 Studio Driver?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying right now,.... but I have no faith.

just for educational purposes and out of curiosity,... what is the reason why these drivers should work and the 528 shouldn't?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

quote

what is the reason why these drivers should work and the 528 shouldn't?


By @xfabre

 

The newer drivers have a bug that affects some users of Adobe products.

 

"...we want to make sure that the issue you are seeing is similar to another bug we are tracking and looking to fix in our next driver."  

from the reply by Lightroom_fan (an NVIDIA employee) here:

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/premiere-pro-friert-ein-wenn-ich-auf-

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 20, 2023 Jan 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Unfortunately tonight during the rendering of some videos it failed with the usual BSOD VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL
Absolutely clean installation of Wind 10 wiith the only installation of 517.40 drivers, Premiere, After Effects and Media Encoder

I do not know what else to do...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 21, 2023 Jan 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I downgraded my NVIDA studio driver to some October 2022 version and I haven't had any issues ever since (but yes, I kinda sense that the actual problem is the latest updates on Premiere - it crashed for me on two different computers). 

 

I do work on a huge documetary (almost 2TB of footage, different formats and so on) and the exportation of the final product, which is around 1hr42 minutes takes a few hours (shush) but at least I don't get the BSOD anymore... 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 21, 2023 Jan 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

BSOD again right now while rendering with AME:

 

SYMBOL_NAME: dxgmms2!VIDMM_WORKER_THREAD::FlushEvictQueue+133
MODULE_NAME: dxgmms2IMAGE_NAME: dxgmms2.sys
IMAGE_VERSION: 10.0.19041.2311
STACK_COMMAND: .cxr; .ecxr ; kb
BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 133
FAILURE_BUCKET_ID: 0x10e_17_dxgmms2!VIDMM_WORKER_THREAD::FlushEvictQueue
OS_VERSION: 10.0.19041.1
BUILDLAB_STR: vb_release
OSPLATFORM_TYPE: x64
OSNAME: Windows 10
FAILURE_ID_HASH: {8b70aac8-c9b8-15d4-254c-a3e0828fa53b}
Followup: MachineOwner

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 21, 2023 Jan 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It might be a problem of the minidump files, as per what this error looks like... I am not sure though. 

 

Also, a quick correction to my previous reply: I work on the 526.86 game version NVIDIA driver currently.

Prior to this I've also tried several things I found online (the sfc /scannow cmd also helped for the moment) and also some other folks using Adobe Premiere told me to have CPU checked (so not the GPU as main tool) for Premiere in the Nvidia control panel.

 

Also, sorry if I am not being too clear about terms or explanations, I am new to this stuff 🙂 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have been having this issue for a few months now.  On 2 seperate machines, desktop running AMD CPU and Laptop running Intel CPU.  Multiple projects this happens, have tried updating all Nvidia drivers, rolling back to pre Oct-22 drivers but still get this Memory Management error.

 

Most frequently i find it is when i am sending timelines to render from Premiere to Media Encoder.

 

I'm a busy freelancer working 5 days a week with very little downtime to start uninstalling/re-intalling software or pulling hardware out.  

 

BSOD only ever happens when using Adobe products so i am convinced it is the culprit.

 

Currently on Premiere 23.1.0 and it just happened this morning.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I was quite sure the problem was my graph card, RMA it and the BSOD keeps happening lol

I will switch my windows back to 10, if it doesn't solve it I don't know what else to do honestly, bought new SSD, new RAM, nothing helped 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm on Win 10 and its occuring. Have never switch to Win 11

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I changed my fully functional RTX 2060 to RTX 3060 Ti withous need,... same with 32GB DDR4 RAM and 600W PS,... nothig works.... next step, left behind Ryzen to Intel. My initial intention was to upgrade to Ryzen 9 5950x but nobody assures me that the problem could come from the B550 of the motherboard... 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

this really sucks, and adobe isn't doing a thing 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm having it happen on a AMD Desktop CPU and an Intel Laptop

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

not sure if i should be sending links here but take a look at this: 

https://www.pugetsystems.com/support/guides/video-memory-bsod/ 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines