Highlighted

This effect requires GPU acceleration

Community Beginner ,
Jun 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, here I am lost ...
I have a Premiere PRO project with effects and I just want to copy them and paste them into another project.

It works perfectly, once copied to a sequence, they appear, but if I start rendering the sequence.

There appears a message in red indicating "This effect requires GPU acceleration".

What I can understand if my computer was not very powerful, but that I do not understand, because in the initial project, this effect appears without problem, before rendering, but also after.

I specify that the two projects use the CUDA GPU acceleration.

Well, thanks in advance for your help

PS, I'm starting 🙂

Topics

Error or problem, Hardware or GPU, Performance

Views

137

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

This effect requires GPU acceleration

Community Beginner ,
Jun 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, here I am lost ...
I have a Premiere PRO project with effects and I just want to copy them and paste them into another project.

It works perfectly, once copied to a sequence, they appear, but if I start rendering the sequence.

There appears a message in red indicating "This effect requires GPU acceleration".

What I can understand if my computer was not very powerful, but that I do not understand, because in the initial project, this effect appears without problem, before rendering, but also after.

I specify that the two projects use the CUDA GPU acceleration.

Well, thanks in advance for your help

PS, I'm starting 🙂

Topics

Error or problem, Hardware or GPU, Performance

Views

138

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Community Beginner ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

To be honest, I did not find a solution, but without being an expert of Premiere Pro, I think that the problem comes from my sequences, some in 24 is, others in 30.


I do not say, but I notice that if I try to copy the effects on two identical sequences, no problem, but if they are different, it does not happen.

In short, I found a solution, it is worth what it is worth, but that solved my problem.

 

The idea is to make a simple assembly, to export it, then to import it and finally to work with this video which suddenly is homogeneous.

 

Well, I hope it will help someone.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

embed.jpg


Do NOT add images via the "attach files" box, as you are then forcing everyone to DOWNLOAD the file to view it outside their browser. Drag/drop the image files directly ONTO your reply box so other users can see them without needing to download unknown strange files.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

sorry 😞 ok

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you applying VR effect to non VR footage?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

nope, classic footage

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

01.jpg

sequence with effect (paste) before rendering

02.jpg

sequence with effect after rendering... effect disapear

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you appying a VR effect?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Jun 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

nope... 

I think it's a compatibility problem between sequences.
Some in 24 is, others in 29, sometimes in 1080, others in 720p ...
Because again the problem only happens if I apply an effect between two truly different sequences.

My solution make a simple montage of the sequences, then import it into a new project and make it my effects and the rest.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...