• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Guide layers not showing in preview

New Here ,
Apr 19, 2024 Apr 19, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I've got some guide layers in my comp, and on playback within After Effects, they aren't showing. I can see them when paused.

 

My understanding of guide layers is that they show within After Effects, including on preivew, but won't render upon export. At least…that's how they've worked in all my years of experience!

 

Anyway, I'm sure I've got some box checked that I don't know about that's responsible for this. Let me know what you guys know. Thanks!

TOPICS
Preview

Views

73

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 22, 2024 Apr 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Try creating a new comp, adding a single shape, solid, footage, or text layer, making it a guide layer, and then running a preview. If the layer shows up, then the problem is probably in your composition. Guide layers in nested comps (pre-comps) don't show up in the main comp. 

 

I suggest that you look for the problem by selecting the guide layers, pressing the 'u' key twice, and then looking for modified properties or effects. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines