Motion Tile Isnt Working

Community Beginner ,
Dec 30, 2018 Dec 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I need to use a motion tile with mirrored edges for a transition I'm making, but they arent showing up (first screenshot). Also, an error (screenshot at the very bottom) keeps popping up, even after lowering the output width and height to 200. Any help? The rendering bar is also moving very slowly.

After Effects CC 2017

(sorry for the weird screenshot, but i didnt wanna put my serial number in there)

Screen Shot 2018-12-30 at 10.52.46 AM.png

Screen Shot 2018-12-30 at 10.34.50 AM.png

Screen Shot 2018-12-30 at 10.43.21 AM.png

Views

10.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Guide , Dec 30, 2018 Dec 30, 2018
So as for tiles not showing up - everything is working as it should. You are changing output not tile size so you are repoeating your layer but you can't see that because your layer is 100% in composition. To see repeated tiles you have to change tile size or optput but also change scale of your layer. As for error - you probably exceeding pugin pixel limit.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Dec 30, 2018 Dec 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

try to reduce the value of (output width and height)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 30, 2018 Dec 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

To what number? I've tried 400 (reccomended by other people), 300, 200, and 100.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Dec 30, 2018 Dec 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

So as for tiles not showing up - everything is working as it should. You are changing output not tile size so you are repoeating your layer but you can't see that because your layer is 100% in composition. To see repeated tiles you have to change tile size or optput but also change scale of your layer.

repetile.gif

As for error - you probably exceeding pugin pixel limit.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 02, 2022 Aug 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I was receiving this same message when working on a project with motion tile and it was driving me crazy! I read through a multitude of forums and could not find an answer that worked. I then tried lowering the 'preview' resolution to 'Quarter' on a whim and it did the job! Hope this helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines