• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

"Create Null from Paths" script buttons won't work

Community Beginner ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I hope im not the only one.

I'm trying to use the "Create Nulls from Paths", but, as you can see in the picture, the buttons are all blank. Do you have any ideas?

Capture-2018-09-03 12_29_17.png

Views

7.7K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Valorous Hero , Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

The issue could be ONE (or more) script that is causing the issue. I have lots of Script Panels open within a single frame too. You should also be using an improved rendition of the Create Nulls from Path script. The issue with the built-in script is the inability to adjust the tangent. Hence, after applying the script, your tangents are fixed forever, and ever and ever AND ever.

Here's a tutorial on how to use Create Nulls from Paths - Extended from Jakob Wagner.

Create Nulls From Paths Extended - YouTube

...

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Have you read the instructions? This looks like nothing more than user error. To find the instructions type "nulls from paths" in the search help field in the upper right corner of AE. If you are still having problems then select the layer you are using for the paths, press the U key twice to reveal all modified properties, PrintScreen then paste the entire screenshot to the forum so we can see what you are doing. Without workflow details, it is almost impossible to diagnose workflow issues or bugs.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Instructions? User error? I know how to use scripts, i'm not a new user. There's nothing more to add than that. I open a new document, I create a rectangle, convert it to bezier path, open the "create null from paths" and the buttons are empty. Already tried reinstall, but nothing works. This is on windows, i tried using it on my mac and it works there. I actually copied that script file to windows to see if it worked, but it didn't.

With all due respect, this is my first post in this forum after 6 years of using after effects. If i hadn't already tried everything i could and search everywhere on google, i wouldn't be posting it here.

Capture-2018-09-03 13_09_34.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I see no path selected:

Screenshot_2018-09-03 13.14.03_IV6coS.png

Gives me this when Nulls Follows Points is selected:

Screenshot_2018-09-03 13.14.32_PuWlV4.png

If your AE is up to date it should work just fine.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Oh yeah, the path was actually selected when i opened it but i don't know why it got selected when i made the screen print.

Capture-2018-09-03 14_18_51.png

Look, i found kind of a "solution".

I have my workspace full of scripts i've bought and stuff. I noted that when i have that workspace on, the "create nulls from paths" script doesnt work, but when i restart after effects, select the default workspace and open the script, it works!

The problem here is that i have to select default and restart after effects to make it work, it seems that it has problems working with other scripts. That's the question now, what's the problem it has with other scripts just for being docked on the workspace?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

The problem depends on the scripts. It's pretty easy for a 3rd party script to foul things up.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Valorous Hero ,
Sep 03, 2018 Sep 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

The issue could be ONE (or more) script that is causing the issue. I have lots of Script Panels open within a single frame too. You should also be using an improved rendition of the Create Nulls from Path script. The issue with the built-in script is the inability to adjust the tangent. Hence, after applying the script, your tangents are fixed forever, and ever and ever AND ever.

Here's a tutorial on how to use Create Nulls from Paths - Extended from Jakob Wagner.

Create Nulls From Paths Extended - YouTube

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 23, 2024 Apr 23, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

This script is all kinds of broken.  It was working fine for me, LITERALLY A SECOND AGO... and then I add another Shape layer stroke, select it and click the "points follow nulls" button aaaaannnd... bupkis.  It tells me "Error: No path selected" when there is CLEARLY a path selected.  This is after it had worked for at least two other Shape Layers, just a minute earlier... like it was JUST working.  Restarting, purging, resaving... nothing for me has worked. It was working fine one minute and now is not.  Such is adobe.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines