X and Y axis rotation doesn't work on pre composed layers

New Here ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi So I am using the 3d mode in after effects on some of the layers in my composition. The layer I want to rotate on the Y axis is not moving with the Y or X axis, even though it rotates fine on the Z axis. I tried doing the same thing within the precomposition and the regular layers (which i imported from photoshop) rotate on all axises just fine. What can I do to enable the precomposed layer to function the same as a regular layer?

TOPICS
Error or problem , How to , Resources

Views

42

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sorry I realised I wasnt very clear here. The precomposed layer does not rotate at all on the X or Y axis, only on the z axis. A regular layer that isn't a precomp works fine so I don't think it's an issue with enabling 3D mode

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Without seeing your timeline and the modified properties of the problem layers, there is no way to know what is going on in the comp. Collapse Transformations will make the Camera and lights in the main comp affect the 3D layers in a nested comp. 

 

We need to see both the switches and modes panel, and having the problem comp selected in the Project panel will help. Please select the problem layers, press the U key twice to reveal all modified properties, then take a screenshot of the entire UI. Then copy the file and paste it to the reply field on the forum or use the Toolbar to embed the image so we can see it. Maybe we can help you figure out what is going on. 

 

A fully expanded flow chart could also be helpful. I am seeing no unexpected behavior. 

 

* The "Drag & Drop here..." area is buggy and should not be used to share images. Please use the toolbar or just drag your images to the reply field.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines