Highlighted

anchor point and bounding box no longer show up in AE

Community Beginner ,
Jul 14, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I just updated after effects (2017.2 release - 14.2.1.34) and I'm noticing that I no longer see the anchor point and bounding box in the layers, the mask and shape toggle are active and responsive as i can see the masks but I can't see the anchor point or the bounding points of any layer. it briefly comes up when I press Y and drag around in the comp but I can't change it's position. The only way I can change the position of the anchor point is by double clicking on the layer to open it and there the anchor point shows up like usual, but in the comp view the anchor and bounding box no longer show. Is there a setting that changes??

Most Valuable Participant
Correct answer by Roei Tzoref | Most Valuable Participant

GOT YA! check the handles on in the composition panel's view options

TOPICS
Error or problem

Views

28.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

anchor point and bounding box no longer show up in AE

Community Beginner ,
Jul 14, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I just updated after effects (2017.2 release - 14.2.1.34) and I'm noticing that I no longer see the anchor point and bounding box in the layers, the mask and shape toggle are active and responsive as i can see the masks but I can't see the anchor point or the bounding points of any layer. it briefly comes up when I press Y and drag around in the comp but I can't change it's position. The only way I can change the position of the anchor point is by double clicking on the layer to open it and there the anchor point shows up like usual, but in the comp view the anchor and bounding box no longer show. Is there a setting that changes??

Most Valuable Participant
Correct answer by Roei Tzoref | Most Valuable Participant

GOT YA! check the handles on in the composition panel's view options

TOPICS
Error or problem

Views

28.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 14, 2017 4
Most Valuable Participant ,
Jul 14, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Is there a setting that changes??

no. show us your full Ae interface and if you can, video capture of the issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2017 0
Community Beginner ,
Jul 14, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

see video of how the anchor point and ounding points are not showing, only for a sporadic moment when I press Y and drag the layer on the screen, only for it to go away before I can select it.

link VIDEO reference

please take a look and let me know. thank you so much,

E

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2017 0
Community Beginner ,
Jul 14, 2017

Copy link to clipboard

Copied

also, i just noticed that it seems to be project-based as my other projects and new projects do not show this behavior. Seems like it might be a setting within the project then?

If so, did I press something? is there a way to revert it back?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2017 0
Most Valuable Participant ,
Jul 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

interesting. can't see what can cause this since project settings won't control these type of things. you can access the project settings by going to file->project settings. can you strip down all the assets from the project and create a fresh comp with a solid and see if that still persists? if it does can you upload the project so I may test it?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2017 0
Community Beginner ,
Jul 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I tried making a new comp in this project threw in a solid and still no anchor point. I tried opening a new project to import the comps from the old but it didn't work as now all my new projects are coming up with the same issue, even though last night when I tried making a new project it had worked.

here is the link for the project in question but now all my new projects have the same issue

thank you for looking into this,

E

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2017 0
Most Valuable Participant ,
Jul 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

GOT YA! check the handles on in the composition panel's view options

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2017 1
Community Beginner ,
Jul 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

solved!! you are the best!! thank you so much!

I'm not sure how those settings got disable but putting them back on worked. thank you so much!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2017 2
Most Valuable Participant ,
Jul 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Sure. I figured view options was the case before but wasn't really sure this is the behavior. next time a user won't have to upload 1 GB of project for me to spot it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2017 0
Community Beginner ,
Nov 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you!! I just ran into the same problem and fixed it under 30 seconds with this comment and answer!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 10, 2020 0