Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


P: Disrupt edges when painting masks under adjustment layers

1 Vote
LEGEND ,
Mar 31, 2020 Mar 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've grouped a few layers and  added a mask to this group. On top of that mask I've placed an adjustment layer. When I am masking/brushing out parts of that groupmask, I get hard right angular edges and no smooth blending like it used to be. As soon as I zoom in, the edges are gone. Switched of the GPU acceleration, restart PS, same problem. Working on WIN10 and updated PS to the last version. Came from PS 2018, no problem over there.







Bug Fixed
TOPICS
macOS, Windows

Views

52

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Dec 23, 2020 Dec 23, 2020
The OP issue should be fixed in 22.x or later.

Votes

Translate

Translate
10 Comments
Adobe Employee ,
Mar 31, 2020 Mar 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Could you post your PSD for us to troubleshoot with?

Does enabling Preferences > Performance... "Use Legacy Compositing" make it work correctly?

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 01, 2020 Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

That did the trick. Thank you.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 01, 2020 Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Would it be possible to get your PSD so we can fix the underlying issue?

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 01, 2020 Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

you can find the file here:

https://file.io/R0mp2i


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 01, 2020 Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Could we see your Photoshop System Info?

Launch Photoshop, and select Help >System Info...and copy/paste the text in a reply.

I'm not seeing the issue in 21.1.1.



Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 01, 2020 Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Never mind. I'm seeing it. Thanks!

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 19, 2020 Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Im having this same problem in version 22 and of course the legacy is no longer available. I can remove when drawing on a layer mask but it doesn't put back. See sample is me trying to paint with white to restore the mask.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 19, 2020 Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you using a tablet? or a mouse? What you have in your screenshoot doesn't look like the issue originally described in this thread.


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 19, 2020 Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It was the closet to what im having problem with. I'm on a MacBook Pro.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 23, 2020 Dec 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The OP issue should be fixed in 22.x or later.


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines