Premiere Pro (22.3 and 22.0) not exporting video, stuck at 0% (not using markers)

New Here ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hey,

I'm trying to export a 'simple' video with a short intro and outtro, which I have done many times (20+) before, but with different video files (it's a lecture series; recorded Teams meetings). Haven't had any issues with exporting until now. Both PP and ME render the audio and then it just stops, stays at 0% and I can hear the PC isn't working like it usually does when exporting. The programs (PP and ME) also tend to crash when I have to cancel the process.


I have tried several of the previously suggested solutions to similar problems:

1. download previous version of PP (22.0) and ME (22.2 and 22.0)

2. restart Adobe / PC

3. "remove markers" is often a solution for many, but I haven't used any markers 

4. creating a new project and copy paste from previous timeline

5. exporting via Media Encoder

6. cleared media cache

7. tried exporting in Adobe presets (however only used H.264)

8. tried exporting to different file location 

9. yes, I have enough storage (1.5 tb)

10. tried to "deselect Enable hardware accelerated decoding (requires restart)."

11. tried with 3 different projects (2 recent/new and 1 old)

12. tried rendering the whole timeline, got an error message: "error compiling movie, export error, error code 4"

Currently trying to render again while I wait for suggestions.

Rune228218518emj_0-1650525417562.png

 

 

Thank you for any and all help!

TOPICS
Error or problem , Export , Freeze or hang

Views

315

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Why are you using avi?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

To be honest I'm not sure what happened with this attempt at rendering the timeline or why its avi. However, I tried rendering again without any error messages, so I'm not sure how relevant it is to my main issue...it would still not export when I tried again after the successful rendering. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Post screenshot:

Clip properties, sequence settings and export settings.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 21, 2022 Apr 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Clip properties:

FHMedia_0-1650607297647.png

 

Sequence settings:

FHMedia_1-1650607330260.png

 

Export settings:

FHMedia_2-1650607366888.png

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Your clips shows 15 fps, your sequence setting 30 fps. Export settings show 15 fps.

Make them all the same.

Clip is VFR might want to make that CFR with Handbrake before importing into Premiere.

Preview codec shows AVI, choose I frame only mpeg instead.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Cant choose lower than 30 in sequence settings:

FHMedia_0-1650624227474.png

 

Not sure what you mean with VFR and CFR, I have imported these clips (downloaded Teams meetings) over 40 times without problems. 

For "Preview codec" I can't find the options you mentioned. Or maybe I misunderstood:

FHMedia_1-1650624329286.png

FHMedia_2-1650624337118.png

 

Thank you for responding and helping me out.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 25, 2022 Apr 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Did you have any other suggestions? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Set Preview codec to Quicktime Prores 422 proxy.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Doesn't seem to make a difference when I attempt export 😕

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advocate ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

a764UqQJgr.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the suggestion, unfortunately it's still not working.

FHMedia_0-1650971574527.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advocate ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

IMIuystlki.png

IaK3kcUXAS.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

@Baffy19 Still nothing.. so weird 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 27, 2022 Apr 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You cannot set it to I frame mpeg only if the framerate is 15!!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

FHMedia,

Have you tried 22.3.1? That may help with this issue. Can you try it?

 

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2022 Apr 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I tried it and it didn't help unfortunately

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines