• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

AE rendering in wrong frame rate

New Here ,
Oct 16, 2023 Oct 16, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I recently switched from mac to windows and have been having this weird issue with rendering. Anytime I try to render in 16fps, AE will render it in 30? Like I will be able to edit in AE with my frame rate set at 16, and then when it renders it converts to 30. I have no idea how to fix this and I've never had issues rendering in 16fps when I was using mac. Does anyone else have this issue or know how to fix it??

TOPICS
Error or problem , How to , Import and export , Performance

Views

426

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Community Expert , Oct 17, 2023 Oct 17, 2023

Check the render settings in the Output Module or the Media Encoder. If you use the Presets, you should not have any problems with frame rates. If you fiddle with the settings, it's easy to foul things up. You can even foul things up by customizing the Render Settings in the Render Queue.

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee , Oct 18, 2023 Oct 18, 2023

Thank you @ashuu if you can mark it as correct answer, it will help others to find this as a correct answer.

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Oct 17, 2023 Oct 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Check the render settings in the Output Module or the Media Encoder. If you use the Presets, you should not have any problems with frame rates. If you fiddle with the settings, it's easy to foul things up. You can even foul things up by customizing the Render Settings in the Render Queue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 17, 2023 Oct 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I checked the render settings in media encoder and was able to fix it. Thank you!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 18, 2023 Oct 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you @ashuu if you can mark it as correct answer, it will help others to find this as a correct answer.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 17, 2023 Oct 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

 

for mediaencoderfor mediaencoder

 

 

 Hi Ashuu, did you try these settings under the render queue and media encoder to change the frame rate? Have marked in red box for your reference.

 

for render queuefor render queue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines