Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


After Effects Error : Rendering plug-in instance verification failed (26::400)

New Here ,
May 21, 2021 May 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey guys 

I constantly get this error and it has already become annoying that appears while I am working, the error appears and sometimes I have to restart After Effects to be able to move on ... Any idea what could be causing it?

ekimyda_2-1621616676569.png

thnks

TOPICS
Crash, Error or problem

Views

2.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jun 02, 2021 Jun 02, 2021
Hi all, Try to following steps: Open the project. Click anywhere in the Timeline panel to highlight it. Go to Composition > Composition Settings > 3D renderer and change it to Classic 3D.Restart After Effects and open the project. If After Effects crashes right after you open the project, try importing your project into a new one. Let us know if it helps. Thanks, Nishu

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
May 21, 2021 May 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi ekimyda,

 

Sorry for your issue.

What's the exact version of After Effects you're using? Are you getting this issue while working on existing projects only or on new projects as well? Also, what are your system specifications (CPU, GPU, RAM, OS)?

We're here to help, just need more info.

 

Thanks,
Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 22, 2021 May 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same thing here.

After Effects error: rendering plug-in instance verification failed ( 26:: 400)

 

AE version 18.2.0 (Build 37)

macOS 10.15.7

64GB RAM

Mac Mini 2018

 

I believe this started after I installed the beta 18.3.0. However, it occurs in the non-beta version. Could it have something to do with a debugger installed by the beta and affecting the other version?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 22, 2021 May 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey Nishu

 

Thanks for helping me with this. 

I have the newest version of After Effects 18.2.0 actually this error started to appear after the last update (18.2.0) before that  update, it was working perfectly. I don't know if that was the cause or part of it. This error appears in both new and existing projects.

 

CPU : Intel(R) Core(TM) i7-5930K CPU @ 3.50GHz 3.50 GHz

OS: Windows 64 bits

GPU: Geforece GTX 980

GPU: Quadro k4000

RAM: 64.0 GB 

 

I hope this helps.

 

thanks again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 25, 2021 May 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,


Am also getting this error on After Effects 18.2.

 

Was there any update on this?

 

Similarily finding computer crashing repeatedly when using AE

 

Thanks,

Rob

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 27, 2021 May 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Also have this on Mac Mini but not on MacBook Pro - both on 18.2

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 28, 2021 May 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

I reached out to the engineers regarding this. They are looking for the following details so that we can get to the root cause:

  1. Is there anything specific that triggers the error or anything common in the projects that are having this issue? For example - any effect, plug-in, or does the projects contain 3d layers?
  2. A simple project that repeats the problem.
  3. After Effects log file. Here's how to collect it:
  • In After Effects, choose Help > Enable Logging
  • Restart After Effects and open your project that exhibits the problem
  • After you have successfully replicated the problem, choose Help > Reveal Logging File in After Effects. A bunch of folders will open revealing different kinds of After Effects logs
  • Look for the latest After Effects Log and share. Feel free to use any cloud service and share the download link.

Looking forward to your response.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 02, 2021 Jun 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

Engineers think that it could be the related to the Cinema 4D renderer. Are you using the Cinema 4D renderer or do you have Cinema 4D installed separately? If so, which version?

Looking forward to your response.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 02, 2021 Jun 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey Nishu

 

Thanks, well I have After Effects with the classic 3d renderer, but when I need it I also use the C4D R19 separately.

 

Do I need to use or configure the CINEMA 4D renderer when using the C4D separately?

 

thnks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 02, 2021 Jun 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

Try to following steps:

  1. Open the project.
  2. Click anywhere in the Timeline panel to highlight it.
  3. Go to Composition > Composition Settings > 3D renderer and change it to Classic 3D.
  4. Restart After Effects and open the project.

If After Effects crashes right after you open the project, try importing your project into a new one.

Let us know if it helps.

 

Thanks,

Nishu

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 15, 2021 Jun 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone,

 

If you are still experiencing the issue, please test the issue on the latest beta version of After Effects. Check out this article for more info: https://helpx.adobe.com/x-productkb/global/creative-cloud-public-beta.html

 

Regards,

Shivangi

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 02, 2021 Sep 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

omg 
I don't like the problems of experts, but when you buy the cinema 4d license outside, this error will disappear.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines