Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


After Effects Lumetri Color Effect Stretches Image

Community Beginner ,
Nov 24, 2017 Nov 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I applied a Lumetri color effect to a clip in my comp and it caused the image to stretch (as if I had distorted the horizontal size of the image). I toggled the effect on and off and the stretching disappears when toggled off. I removed the effect and reapplied, nothing. Restarted After Effects, nothing. Tried another clip from the shoot, no problems. I've had this, and other small bugs, appear randomly when using the Lumetri Color effect. Is there something that I'm missing or is this a known bug with After Effects CC 2017?

Views

9.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Nov 24, 2017 Nov 24, 2017
I found this bug too but when using a mask on a video layer with compositing option enabled with no GPU. here:lumetri+compositingBug.mp4 - Google Drive go to project settings (file->project settings) and see if toggling GPU helps (hopefully GPU enabled would be better)

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Nov 24, 2017 Nov 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I found this bug too but when using a mask on a video layer with compositing option enabled with no GPU.

here:

lumetri+compositingBug.mp4 - Google Drive

go to project settings (file->project settings) and see if toggling GPU helps (hopefully GPU enabled would be better)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 16, 2018 Oct 16, 2018

Copy link to clipboard

Copied

This worked for me After Effects version 15.1.2 (oct 2018)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 16, 2018 Oct 16, 2018

Copy link to clipboard

Copied

enabling GPU

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 08, 2019 Jan 08, 2019

Copy link to clipboard

Copied

thanks for adding that "how-to" video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 18, 2020 Sep 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

what a legend! AE is so full of bugs, the downside of no competition. Luckily the community is rich in helpful individuals like you! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 15, 2020 Oct 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Crazy that this is still a bug three years after this answer posted in 2017- Thanks dude, worked like a charm

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 18, 2017 Dec 18, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi NathanH,

Still having trouble? Please contact us. Here's how: FAQ: How do I contact Adobe Support?

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jul 02, 2021 Jul 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

How on earth has this bug still not been squashed in the CC 2021 v18.2.1???? Why on earth can Adobe not fix this glaring years-old glitch?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2018 Jan 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am also experiencing this issue. In fact seems to be getting worse. Has happened across the last two versions of CC. It seems to be something that happens with certain file formats.. .jpg for one.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 21, 2018 Sep 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I've got the same problem today. After completing the color correction by other tools, I decided to experiment. I do not understand why this happens, but I noticed that the problem only appears in one clip from several parts of the same file (mov in my case). I tried to re-insert the same fragment into the same place in the new layer and the problem in new clip disappeared.

Maybe it will help to somebody.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 10, 2020 May 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

this solved it for me some times (but if I hide other effects stretches comes out! annoying)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 13, 2019 Aug 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This problem persists in cc aug 2019. GPU enabling only solves the issue if you have enough GPU memory.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 25, 2020 Mar 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

same here, no enough GPU ram BTW, so what?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 05, 2020 Jul 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I encountered this bug today and solved the problem by pairing the clip with a null object and precomping them before applying Lumetri Color. Not ideal, but it worked. I'll try the GPU setting next time. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines