Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


opening error and no sub menus working

Community Beginner ,
Jul 07, 2021 Jul 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, opening After Effects I get

"After effects error: internal verification failure, sorry! {resource fork usage has been depriciated}"

And it opens fine but none of the dropdown menus/Sub menus work at all, which means i cant actually use the right selections for certain tools???

 

Moving from Using the Community (which is about the forums) to the correct forum... Mod
To ask in the forum for your program please start at https://community.adobe.com/

TOPICS
How to

Views

48

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 07, 2021 Jul 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Bad Mosquito Films,

 

Sorry for your issue. Would you mind sharing the following details:

  • The exact version of After Effects
  • Your system specifications (CPU, GPU, RAM, OS)?
  • How do you open After Effects - by clicking its icon or do you double-click a project file?

You could try clearing the media cache: https://community.adobe.com/t5/after-effects/faq-how-to-clean-delete-or-trash-media-cache-files-in-a... 

Let us know how it goes.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 22, 2021 Jul 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, do I post that info as a reply?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Nishu am i posting this here?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yes you can post it as a repy don't worry 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

as Nishu request, let us know your AE release number, also did you set up 2 monitors? this may cause this issue 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2021-08-30 at 13.16.35.png

And yes I have multiple monitors. I saw a post that said swap view to the other monitor, which worked at first, but now doesn't work.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

First try to update to the latest release, 18.4.1 if this didn't help try to disconnect the second monitor just to to check if this can fix the issue  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 30, 2021 Aug 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It says im up to date??

Disconnected the monitor... nothing.

rebooted it without monitor, still nothing.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines