• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Blending mode causing layer to hide

0 Votes
Engaged ,
Nov 06, 2022 Nov 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

As per title, here is the issue...

Bug Investigating
TOPICS
Troubleshooting

Views

64

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Hi @dbDavideBoscolo,

Thank you for reporting this issue! We are also able to reproduce it and have opened a ticket to investigate a fix for a future version of After Effects.

 

Thanks again,

- John, After Effects Engineering Team

Status Investigating

Votes

Translate

Translate
8 Comments
Community Expert ,
Nov 06, 2022 Nov 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

That's unexpected.  Which version number of After Effects with which OS version is this happening with?

 

For example, I am not seeing this with After Effects 23.0.0 build 59 under macOS Monterey 12.5.1. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Nov 06, 2022 Nov 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

AE 23.0.0

Windows 11 Pro 22H2

Not sure what triggers this behaviour as it normally doesn't happen.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Any expressions or effects applied that references other layers? That's indeed quite weird.

 

Mylenium

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Some effects on the White solid, but even if I delete them I keep having the same problem. Even after restarting AE. The 'Car' precomp has a master property. 
Here's the project anyway: https://www.dropbox.com/s/pf809mzg8ciu2os/This.aep?dl=0

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Not a big issue though, I can live with it if it's a once-in-a-year glitch.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Master properties override layers's standard behaviors, so AE must think turning off the layer is required to retain the appearance and functionality. Perhaps you need todelete and rewire this.

 

Mylenium

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Ups, sorry Mylenium, there isn't a master property. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 07, 2022 Nov 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @dbDavideBoscolo,

Thank you for reporting this issue! We are also able to reproduce it and have opened a ticket to investigate a fix for a future version of After Effects.

 

Thanks again,

- John, After Effects Engineering Team

Status Investigating

Votes

Translate

Translate

Report

Report