• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Ae Audio Waveform is not showing

New Here ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Today I opened after effects after week I created a composition and imported a music when I double clicked L to see wave its not showing is there any way to solve this prob

 

TOPICS
Audio , Crash , Error or problem , Preview

Views

1.6K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

show please a screnshot with a sound layer expanded on timeline

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This is how it looks like

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

does it happen only with this file or with any imported mp3?

Does it sound in preview?
May it be that the mp3 file is damaged?
What does Audio Levels line show?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It happens with mp3 and mp4 

I can hear sound very well in preview

I tried many differ audio no luck

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks! 

Its just color of label sry!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Apr 19, 2021 Apr 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

OK!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 21, 2021 Apr 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Got a similar problem, but worse: the sound is not even playing and not rendering.

yes, the audio is activated,

yes, the preview in the composition tab is set to Audio checked,

yes, the audio settings are set to MME and the actual device,

yes, I unplugged the headset and tried again,

yes, I used a set of different headphones as well,

yes, the system sounds, Youtube etc are playing just fine,

yes, I restarted AE, even reinstalled it with old settings saved and settings deleted.

What in heavens name is wrong?

after-effects_audio-not-working.jpg

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 21, 2021 Apr 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Wow... the audio itself was corrupted it seems. Could be played stand alone, but was dead in AE.

Now all my settings are gone. Lesson learned.

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Apr 21, 2021 Apr 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This is the thing which I wanted to suggest to check. Yes, if all settings are good and something still wrong, it might mean that the file itself is corrupted

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 14, 2024 Mar 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

if you solve all the below solution, then there is only 2 problem could be 
1. your file is corrupted (means Ae is not accepting but working fine outside the Ae)

2. you enhanched audio using adobe podcast, yes adobe podcast's enhanced audio not supporting in Ae. 

i have tried many times but those audio waveforms don't display and not even audio plays

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 14, 2024 Mar 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

from seiklmeikl
if you tried all this-----
yes, the audio is activated,

yes, the preview in the composition tab is set to Audio checked,

yes, the audio settings are set to MME and the actual device,

yes, I unplugged the headset and tried again,

yes, I used a set of different headphones as well,

yes, the system sounds, Youtube etc are playing just fine,

yes, I restarted AE, even reinstalled it with old settings saved and settings deleted.


if you solve all the above solutions, then there is only 2 problem could be 
solution
1. your file is corrupted (means Ae is not accepting but working fine outside the Ae)

2. you enhanched audio using adobe podcast, yes adobe podcast's enhanced audio not supporting in Ae. 

i have tried many times but those audio waveforms don't display and not even audio plays

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines