after effect preview not work

Community Beginner ,
Apr 07, 2018 Apr 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi

yesterday this problem happen when press play bottom the review not work

also timeline not moving

i use AE cc 2018

Windows 10 64 bit

Ram 8 GB

you can see the play bottom is square shape and no motion appear

Untitled-2.jpg

TOPICS
Preview

Views

256.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Jul 03, 2019 Jul 03, 2019
When I leave AE open and take a break, a lunch (or leave it open overnight ), when I come back and hit the spacebar, it will play it once without sound and when I stop it and try to play it again, it does nothing. I can scroll the timeline and it composition updates, but can't play it back anymore. When I purge all the cache and memory it cleans it up and it also caches/renders it internally (green bar fills up) but it won't play it. When I check "cache before playback" on Preview panel then it...

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2018 Apr 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You should have taken a screen grab of a larger piece of your AE interface - there's quite a lot of relevant details that are cut off from this screen grab. Having said that, this is likely a user-error issue - your Timeline Indicator in the Comp Panel reads with a negative number - so, you must have moved it there by chance.

Have you tried previewing other Compositions? Any issues with those?

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

yt.jpg

yes i try to preview another composition and still not working

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You'll drive me blind before your issue get's fixed!
Can you not take a larger-sized screen grab???

Any error message(s)?

What happens when you initiate a Preview?
How are you initiating a preview?
Please be very specific with your reply. AND MUCH LARGER WITH YOUR SCREEN GRABS. My eyes will thank you 😄

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

gfgf.jpg

@Roland Kahlenberg

thank you for your interesting

no error massege

the problem in simple words

when i initiate a Preview it is not work and red line not move

i press 0 and space also the play bottom and no motion in timeline or composition screen

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Everything looks OK with the exception that you have Toggle Pixel Aspect Ratio Correction turned on - this is the icon/button at the bottom of the Composition Panel with a box and a line with two arrows at either end of the line. You should not have to switch this on unless you know you have to and it's quite infrequent that you have to.

What if you have a very simple Comp/Timeline - something like a single Text Layer with a Text Animation Preset applied? If this too fails to Preview, then I suggest you look at getting new drivers for your GPU. And if that installation is not required because you already have the latest drivers then uninstall AE and re-install it.

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

thank you

i reinstall AE software many times and problem still happen

also i use adobe cleaner and no affect 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I'm sorry but I'm at a loss. Someone knowledgeable needs access to your system, to have a closer/hands-on look at AE and any other software that is hampering your work. If you haven't already, do get in touch with Adobe's Tech Support.

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

BTW, as a last resort, can you do a screengrab of the entire Preview Panel - it may be good to see how you've set up your Preview.

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

2018-04-09_00-31-31.jpg

in addition, when i run the software it give me a chance to preview one time then stop working

@Roland Kahlenberg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 01, 2020 Jul 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yea this is my problem too.... 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 09, 2020 Oct 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same Problem here

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Oct 09, 2020 Oct 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This tends to occur when your system has a tertiary (outside software)
audio or video driver conflict with After Effects. My realtek audio came
with a Dolby audio booster plugin that I reinstall after every update.
Basically, my subwoofers and extra speakers came with my laptop, along with
that software, and it enables their use. The audio that comes out
otherwise is thin, soft and completely unusable as a reference when mixing
it.
Since I don't need it in AE or Premiere, and I only put it on for running
sound out of the main speakers with the amplitude increase from all the
speakers together, and I use the Personal mode that lets me flatten the eq
so there's no adjustment other than an across the board boost through use
of all the speakers.
Turn off all drivers you don't need (if possible). Mine came with a system
tray app, it helps when I have to get things going at startup.

I'm not paying windows or dolby for something I've already licensed that
really is just a hardware activator that should be included anyway. I
cannot use all the speakers without it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 04, 2021 May 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for this. Didn't even know that my PC connected to my Bluetooth speakers that were turned off across the room. Once I changed the audio preferences, my preview playback worked again. Thanks again 😄

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Awesome! This made me think and I just simply changed my Audio Hardware preference from MME to ASIO, pressed OK, checke

Screenshot 2021-07-13 151830.png

d it works now and went back into Audio Hardware and changed it back to MME, Voila!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jul 20, 2021 Jul 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yeah. The audio engine needs to restart. It has to do with the fact that
After Effects still tries to overpower the WDM module instead of using it
directly. Swapping it out will allow you to force it to restart the
connection and link up to the audio device.

Personally, I still prefer ASIO drivers. Their simplicity keeps them fast
and accurate, where MME was designed for more "Active" enhancement.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 08, 2021 Nov 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

You are the king here. I just turned my sundcard off / on and it worked again. Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 21, 2020 Oct 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

me too

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 04, 2020 Nov 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I hate reading all of these ridiculous issues for the most basic things like playback. Why cant the software just freaking work the way its supposed to! When I use other software like MOCHA and Silohuette playback and caching are never an issue. These problems have plagued after effects for over a decade! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 18, 2019 Nov 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you very much, Roland! You helped me a lot and solved my problem!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hmmm, those Seamless Transitions are delicious. You have great taste! 🙂

A) I'll need to look at your Preview Panel. So, select the Preview Panel and drag its bottom so that all of its content can be seen - then take a screen grab to share with us, here.

B) Have you checked that you have the latest drivers for your graphics card?

Please go through A and B before you reply.

Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Toolkits

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 09, 2018 Apr 09, 2018

Copy link to clipboard

Copied

HI Me also not the boss but please try the following,

it has been happens to me once but i resolve by the following,  Even it is happens please let me know.

1. Check your render try to change both GPU and CPU ( see first image)

2. Disable Internet while you working ( you may think this is crazy but it worked some time for me)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 09, 2018 Apr 09, 2018

Copy link to clipboard

Copied

thanks  for your interesting @khadarshameer

I try to disable internet but nothing happen

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 09, 2018 Apr 09, 2018

Copy link to clipboard

Copied

What i can do next is send me the file shown in the picture so i can compare with mine....[

Also i hope you already try these following things.

1. Check the disk Cash are enough...[If your media Cash HDD have Bad sectors it could stop, most probably AE will Quit for this situation. ]

2. Purge everything from File>Edit>Purge>All Memory and Disk Cash..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 09, 2018 Apr 09, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I can't find this file

There is no file with  same name

@khadarshameer

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines