Premiere Pro CC 2018. The application was unable to start correctly (0xc0000005)

New Here ,
Apr 05, 2018 Apr 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Since i have updated the last version of Adobe Premiere Pro CC 2018 on my laptop last week, I'm no able to start anymore the application as the following notification window error pops-up:

THE APPLICATION WAS UNABLE TO START CORRECTLY (0xc0000005). CLICK OK TO CLOSE THE APPLICATION

I am kindly asking help to solved this issue because I've been searching this issue on the web and you tube with no possible solution till now

I thank you in advance

Best regards

Logan

TOPICS
Error or problem

Views

47.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , May 02, 2018 May 02, 2018

Hi All,

Sorry for the inconvenience. A bug is filed and the issue is under investigation.

Currently, the known workarounds are:

1. If the system is configured with Nvidia card, disable it.

     Steps: Go to Device Manager > Display Adapters.

                 Right click on Nvidia and disable it.

                 Once done, try to launch Premiere Pro.

2. Revert back to previous version of Premiere Pro.

     Steps: Install previous version of your Creative Cloud app

Thanks,

Vidya

Likes

Translate

Translate
replies 129 Replies 129
Community Expert ,
Apr 05, 2018 Apr 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Search http://www.microsoft.com/en-us/default.aspx to find and re-install the C runtime

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 07, 2018 Apr 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Logan

I have exactly the same issue, have you managed to solve the problem?

I've uninstalled and reinstalled c runtime but it is just the same issue.

Andy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 07, 2018 Apr 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Andy,

I spent 3 hours searching a solution on the web with no results.

However, I have find a temporary solution that let me work with Premiere and it is as follows:

1-  Go to ADOBE CREATIVE CLOUD

2- Go to your Premiere Pro CC app and uninstall the app.

3-  Once this is done, repeat step 1

4- Go to your Premiere Pro CC app and on the right hand side of this app, there is an down arrow that let you choose different options

5- Select: OTHER VERSIONS and install the previous version on your pc (not the latest)

6- THE END

Please let me know it it works for you too

I wish you a wonderful day

Logan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 07, 2018 Apr 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Logan

Thanks so much for your response, I'll give it a go and let you know 🙂

Andy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 07, 2018 Apr 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Logan

Back working now (phew!) thanks so much for taking the time to write

Best regards

Andy

Sent from my iPhone

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 17, 2018 Apr 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

There are actually aren't any older versions available to use.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 26, 2018 Apr 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you SOOOOOOO much! phew!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 26, 2018 Sep 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, this did work for me. Although I do not like having to disable my graphics card every time I want to open Premiere, it is the only editor I know how to use. Please let us know when there is a fix for this.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 10, 2018 Apr 10, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Mine also crashed after the update (12.0.1). I had to uninstall and re-install the previous version (12.0.0)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Mine also stopped working after the update (12.0.1). After Effects and Media Encoder were also broken, although nothing else in the Creative Suite was affected. Reverting to the previous version worked but wondering if anyone from Adobe is working on this.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Mine also crashed...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Moving to Premiere Pro CC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Me Too - it is obviously a problem with the update!  Frustrated and I hope they send a fix soon as an update

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Meris,

If you are getting (0xc0000005) error while launching Premiere Pro follow the steps below.

Go to Device Manager>Display Adapters.

I believe you have Intel+Nvidia card there. So, right click on NVidia and disable it.

Once done try to launch Premiere Pro.

I find it as a BUG so need you system information as well.

Search for system information in the startup items.

Go to File menu of it and save the NFO file on the desktop and share it.

//Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 13, 2018 Apr 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

This works

I spent hours trying various fixes. no luck.Then this!

This works with Media Encoder on Windows.

> Installed Media Encoder

> Disabled the Nvidia Card thru the Display Manager/ witch autoswitches to Intregrated Graphics

> Media EncoderOpens

> Reactivated Nvidia Card
     > Right Clik on Media Encoder I select  "Run with display processor  Nvidia Card". Nothing happens, no error message. Nothing

     > Right Clik on Media Encoder I select  "Run with Integrated graphics processor". It runs.

This is no solution, too slow without GPU but indicates some problem with the gracphics card?

I have NVidia K2000M in a laptop with latest driver.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 10, 2018 Aug 10, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I have this issue as well.

My problem is, my docking station requires NVIDIA graphics to get to my other monitors, but the latest update of Premier hates it!

I've been right clicking on the Premier application in the program files and choosing "run with integrated graphics"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 14, 2018 Apr 14, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Vinay,

I also have the exact same issue, The application was unable to start correctly (0xc0000005). Affecting AE and Premiere.

Windows 7 Pro 64bit (fully up-to-date)

Nvida Quadro K3000M (latest driver installed)

Adobe CC all up-to-date.

I've also ensured the BIOS is up-to-date too!

My system Information NFO file here

Thanks. Steve

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 17, 2018 Apr 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Steve,

Thanks for the system information. I will be looking into this and will raise a BUG.

I request all users to share there system information to help me expedite the process and reproduce this BUG.

//Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 17, 2018 Apr 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Vinay, I'm having the same issue. Reverted back to 12.0.1 because I have project deadlines to meet. Premiere, After Effects and Media Encoder all fail to launch if I upgrade them. Here is my system information:

Dell Laptop, Precision m6800

Windows 7, 64 Bit

Intel(R) Core (TM) i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz, 2801 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processors

Installed Physical Memory: 16 GB

NVIDIA Quadro K2200M

Driver Version: 9.18.13.4112

Need anything additionally?

Thank you

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 17, 2018 Apr 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Guys,

Vinay needs your System Information NFO file. It contains information about the hardware and software environment of your computer plus a log of errors I believe.

To do this, search "System Information" from your Start Menu. Select System Information. This will bring up a System Information window. Select FILE, SAVE and save the NFO file. Because you cannot attach a file to these replies you need to upload it to Dropbox or similar and provide the link to Vinay. Ensure you ZIP the NFO file first.

Cheers. Steve

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 17, 2018 Apr 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Steve for sharing this message.

//Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 18, 2018 Apr 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Microsoft Windows 7 Ultimate / 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601

Dell System XPS L702X

Intel(R) Core(TM) i7-2760QM CPU @ 2.40GHz, 2401 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)

BIOS Version/Date Dell Inc. A19, 2012-09-07

NVIDIA GeForce GT 555M / GF116M/ 23.21.13.9101 - nVIDIA ForceWare 391.01 / OpenCL 1.1 CUDA

Intel(R) HD Graphics 3000 / 9.17.10.4229

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 19, 2018 Apr 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Having the same problem, Intel+Nvidia graphics on a Dell laptop.

Here is the requested NFO (via OneDrive)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 19, 2018 Apr 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Aline!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines