Rendering PNG sequence error

Contributor ,
Dec 21, 2021 Dec 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to render a PNG sequence as below and I get the following errors:

- AEGP Plugin PNGIO Support: PNGIO library error: known incorrect sRGB profile

01.png

- AEGP Plugin PNGIO Support: unable to create PNGIO02.png

- An unexpeted error occurred while exporting a composition. Error Code: 1

03.png

As a result, it exported just one 0-byte png, which is damaged.

If I open the same project on another machine (again on Windows), it renders without any warning/errors:

04.png

Any help?

 

TOPICS
Error or problem , Import and export

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , May 19, 2022 May 19, 2022

Hi all,

 

This issue was fixed in After Effects 22.3.

 

Thanks,

Rameez

Likes

Translate

Translate
Contributor ,
Dec 21, 2021 Dec 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Now that I've update the second machine to the very last version of AE I'm having the same problem. 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Dec 28, 2021 Dec 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

So is it working for you?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 31, 2021 Dec 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same problem here.  WTF

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 03, 2022 Jan 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same Problem here on multiple pc's.
Happened after the latest update. Even when trying to render an empty composition these errors occur.

The error doesn't happen when you change the "Color Management" in the "Output Module Settings" fromt "Embed Profile" to "Preserve RGB".

It also doesn't happen when you open a new (clean) project and import the project (with the error-problem) en try to render the exact same PNG. So the problem is AE and not the project.

These are work arounds and no sollutions. Please come with a bug fix update Adobe.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jan 03, 2022 Jan 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The error doesn't happen when you change the "Color Management" in the "Output Module Settings" fromt "Embed Profile" to "Preserve RGB".

I confirm this.

It also doesn't happen when you open a new (clean) project and import the project (with the error-problem) en try to render the exact same PNG. So the problem is AE and not the project.

This doesn-t work for me.



Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 23, 2022 Feb 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yesterday I've found out my work-around isn't really working perfectly. When I open a clean project my Project Settings>Color>Working Space was set to 'None'. While the ae-project with the PNG-error is set to 'sRGB IEC61966-2.1'
The color-profile 'sRGB IEC61966-2.1' seems to be the problem. Any other color-profile renders without problems.
So now my new work-around is changing my project-color-profile to 'Apple RGB' which is close to 'sRGB IEC61966-2.1'-profile. SO:
Project Settings>Color>Working Space: Apple RGB
@Rameez_Khan 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 28, 2022 Feb 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for sharing, basg95488575.

I'll add your comment to the bug.

 

-Rameez

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 06, 2022 Jan 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue. I uninstalled the 22.1.1 update and downgraded to the previous version. Now everything works again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jan 06, 2022 Jan 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 07, 2022 Jan 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

We're sorry for the trouble. We're here to help. Could you share more details?

Which version of AE are you using?

Please share your system info(OS, RAM, GPU, etc).

Also, your computer may have saved a crash report for the instance. Could you share one with us for analysis? https://community.adobe.com/t5/after-effects-discussions/faq-how-to-find-after-effects-crash-logs-on...

 

Looking forward to your response.

 

Regards,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 07, 2022 Jan 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shivangi,
Thanks for your reply, I hope you can help us.

AE Version 22.1.1 (Build 74)

Edition Windows 10 Enterprise
Version 21H1
Installed on ‎1/‎13/‎2021
OS build 19043.1415
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0

Processor Intel(R) Xeon(R) Gold 6132 CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz (2 processors)
Installed RAM 96.0 GB (94.7 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor

No Crash report Log founded for this instance (just the usual daily AE crashes when closing the program...).

Regards,
Bas


Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 07, 2022 Jan 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hey, thanks for investigating this.  It's been a real pain.

 

After Effects 22.1.1 (Build 74)

Windows 10 Pro (21H1)

Ryzen 9 3900X

64 GB RAM

2xRTX3080TI

NVIDIA Driver 471.96 (I know this is an older driver.  I use it for best compatibilty with Cinema 4D and Redshift.)

 

No log files found in the folder.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jan 09, 2022 Jan 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shivangg,

thanks for your help:


AE Version 22.1.1 

 

Edition Windows 11 Pro
Version 21H2
Installed on ‎07/‎10/‎2021
OS build 22000.376
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.376.0


Processor Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz 3.60 GHz
Installed RAM 32.0 GB
System type 64-bit operating system, x64-based processor

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 10, 2022 Jan 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the details. I can see the all of you are using Windows as OS. Assuming the GPU drivers are updated to the latest version for all of your computers, would you mind giving a try to different export settings?

 

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 10, 2022 Jan 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I can currently render PSD directly from After Effects.  I have been exporting MP4 successfully from ME.  What export settings would you like us to try?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jan 10, 2022 Jan 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What export settings do you want to try? Don't have much time for many tests to be honest.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 26, 2022 Jan 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shivangi,
Any result?

All other export settings are working correctly. And 2 new Mac users in this thread have the same issue.
I would love to help and give you more information about the problem.

Looking forward to your response, (but looking more forward to some help and fixing of the problem.)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 08, 2022 Feb 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Shivangi_Gupta 
How is the progress on this problem?
Need any more information or trials that we should try to give more info?

There has just been an update on AE but the problem had not been resolved.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 16, 2022 Feb 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When using any version newer than 22.0.1 I cannot export a png or sequence.

Attached my specs

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 16, 2022 Feb 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi stevebrig,

 

Try the workaround given in the correct answer.

Rameez_Khan_0-1645049066219.png

 

Thanks,

Rameez

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 25, 2022 Mar 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Why does Adobe say this is fixed in the fixed bugs list?

It's not fixed!!!

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 31, 2022 Mar 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @stevebrig

 

The fixed issue from your screenshot is a different one. 

The current PNG bug is a known issue and is listed here (under December): https://helpx.adobe.com/after-effects/kb/known-issues-after-effects.html 

 

I can confirm that this bug will be fixed in the upcoming version of After Effects v22.3, which will be released soon. If you want to try it out, you can download the Beta build from the Creative Cloud desktop app under the Beta app section. It is a separate install and doesn't affect your current stable version. 

 

 

Thanks,

Rameez

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
May 10, 2022 May 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Can confirm ... NOT fixed in 22.3 ... I still can't export ANY PNG sequences.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 13, 2022 May 13, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Heathenlamb,

 

Can you confirm if this is fixed for you in the latest version — 22.4?

 

Thanks,

Rameez

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines