Highlighted

how to autoplay a video that is inside composition?

New Here ,
Jan 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

hello lovely people,

i put a video inside a composition, and copied the html code that is for autoplay, but the video is not autoplaying when i press on the button of the composition that it trigers it. The video autoplays ONLY if it appears when the page loads. But i want to have a blank page, and make the video appear and play only when you press the right button of the composition. For now the video appears, but its not autoplaying...

I hope that what i say is understandable since english is not my native language.

Thanks in advance!

Adobe Community Professional
Correct answer by Nancy OShea | Adobe Community Professional

Replace what you have with this HTML code.

<video autoplay muted controls>
<source src="https://clips.vorwaerts-gmbh.de/VfE_html5.mp4" type="video/mp4">
</video>

 

TOPICS
How to, Widget

Views

958

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

how to autoplay a video that is inside composition?

New Here ,
Jan 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

hello lovely people,

i put a video inside a composition, and copied the html code that is for autoplay, but the video is not autoplaying when i press on the button of the composition that it trigers it. The video autoplays ONLY if it appears when the page loads. But i want to have a blank page, and make the video appear and play only when you press the right button of the composition. For now the video appears, but its not autoplaying...

I hope that what i say is understandable since english is not my native language.

Thanks in advance!

Adobe Community Professional
Correct answer by Nancy OShea | Adobe Community Professional

Replace what you have with this HTML code.

<video autoplay muted controls>
<source src="https://clips.vorwaerts-gmbh.de/VfE_html5.mp4" type="video/mp4">
</video>

 

TOPICS
How to, Widget

Views

959

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jan 31, 2020 0
Community Beginner ,
Feb 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello Trilas,

I myself am a newbie to muse. But i did experiment a lot with video lately. Firstly how did u put the video in ? Is it an actual MP4 on your desktop and you want to locally playback or is it streaming video from YouTube ?

 

One reason might be because many browsers dont allow video to autoplay if the video has audio in it. Try a mute video and see.

 

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 01, 2020 1
New Here ,
Feb 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

hello, i put the video from my desktop, not youtube, and i used a little bit of code, its super simple, check this https://blogs.adobe.com/contentcorner/2017/01/06/embed-videos-into-your-adobe-muse-site/

About the autoplay, you didn't get me i think, my brower is autoplaying the videos i put. But only if its in a composition widget then it is not playing...   maybe what i am asking is not possible at all

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 02, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Feb 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Plainman is correct.  Most devices block autoplay because it's widely regarded as intrusive, especially when you're already listening to streaming audio/video from another source.  A more reliable and web-friendly approach is to have a video player with a PLAY button or arrow that allows users to decide if they want to consume the bandwidth. 

 

All of my browsers block autoplay.  So without player controls, I don't know video exists.  And even if I did, I have no way to play it.   So this is a big usability issue for many people.

 

Just another gentle reminder that Muse is End of Life and product support ends very soon on March 26.  

https://helpx.adobe.com/muse/kb/adobe-muse-end-of-service.html

 

Nancy O'Shea, ACP
Alt-Web.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 01, 2020 0
New Here ,
Feb 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

hello,

i i answered also to plainmail about the autoplay, my browsers autoplay the videos i put in. But only if its in a composition widget then it is not playing... i hope there is a solution.

  Muse is very convenient for a newbie like me that dont know code but i know photoshop, but i guess it has many limits as well (probably cause of its simplicity? i hope i am wrong)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 02, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Feb 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Replace what you have with this HTML code.

<video autoplay muted controls>
<source src="https://clips.vorwaerts-gmbh.de/VfE_html5.mp4" type="video/mp4">
</video>

 

Nancy O'Shea, ACP
Alt-Web.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 02, 2020 0
New Here ,
Feb 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You're welcome.  Glad to be of help 🙂

 

Nancy O'Shea, ACP
Alt-Web.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2020 0
New Here ,
Feb 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is no way correct, still looking for the answer, if anybody know would be apreciated

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 06, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Feb 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is very confused.  First you say it works, then you say it doesn't work.  So which is it?

Please post a link to your site so we can see for ourselves.

 

==================

Muse support ends in 51 days.  Have you migrated your sites to new software yet?

 

 

 

Nancy O'Shea, ACP
Alt-Web.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 06, 2020 0
trilas LATEST
New Here ,
Feb 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

firstly it didn't work, and my answer that it worked was ironic. I guess it was not abvious.. of course it didn't work cause you gave me a code for a stupid kids video. whatever.

2nd i am not migrating to other site since muse will continue to work. i will migrate much later, my site is supe rsimple, i dont need too much updates for now

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 07, 2020 0